Herkkuja ja hassuttelua helsinkiläisille -jälleen tänäkin vuonna!

Unelmakahvila-hanke jatkuu vuonna 2019 ja ensimmäiseksi klovnit hassuttelevat 12.6 Malmitalolla osana Helsinki-päivän tapahtumaa, tervetuloa mukaan!

IMG 9805

Klovnit ilman rajoja toteutti syksyllä 2018 Unelmakahvila-hankkeen yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen kanssa. Idea oli tuottaa tapahtuma Helsinkiin, jossa sosiaalinen klovneria, sirkus ja kahvilatoiminta muodostavat kutsuvan kokonaisuuden.

Lue lisää

Viime hetken kihelmöivät terveiset klovneiltamme Pipsalta ja Leolta ennen toukokuista Kreikan matkaa, olkaa hyvät!

Lue lisää

Kävimme joulukuussa Madagaskarin saarella, jossa esiinnyimme ja pidimme työpajoja yli 3000:lle katsojalle. Kiersimme kylissä, sirkuskoulussa, nuorisokeskuksissa ja aikuisten, nuorten, sekä lasten vankiloissa.

Lue lisää

Infoshow projektista järjestetään Joensuussa, Kulttuurikahvila Laiturilla perjantaina 12.2.2016 klo 17. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin, tervetuloa!

Lue lisää

Vierailimme loka-marraskuun vaihteessa (27.10.-8.11.2015) yhdessä Ruotsalaisen Clowner utan Gränser -sisarjärjestömme kanssa Romanian Transylvaniassa. Kaksikielinen klovni- ja sirkusryhmä esiintyi Romanian romanivähemmistöön kuuluville lapsille ja nuorille.

Lue lisää

Kuuntele Klovnit ilman rajoja Ylen haastateltavana kohdassa 13.10.

http://areena.yle.fi/1-3085958?autoplay=true

Clowns Without Borders International on nyt UNESCOn virallinen yhteistyökumppani!

Toukokuun viimeisellä viikolla Helsinkiin kokoontui parikymmentä naurun ja ilon lähettilästä Australiasta, Etelä-Afrikasta, Kanadasta, Yhdysvalloista ja useista Euroopan maista. Suomen Klovnit ilman rajoja ry organisoi kansainvälisen järjestömme tämän vuoden yleiskokouksen. Kokous pidettiin Ruovedellä yhteistyökumppanimme Parasta Lapsille ry:n leirikeskus Pukkilassa. Suomalainen maaseutu ja järvimaisema hurmasivat kansainväliset vieraat täysin.

Lue lisää

Joka vuosi 20.11. vietetään kansainvälistä lasten oikeuksien päivää. Vuoden 2014 teema oli "lapsen oikeus leikkiin", mitä yhdistyksemme oli osallisena juhlimassa.

Lue lisää

Vuoden 2014 marraskuussa Klovnit ilman rajoja ry toteutti kiertueen Etelä-Suomen vastaanottokeskuksissa. Projektiin lähti mukaan neljä vastaanottokeskusta: Punavuoren, Kaarlenkadun ja Lammin vastaanottokeskus sekä Espoon ryhmäkoti. Klovnit halusivat jakaa omaa osaamistaan ja iloa niille ihmisille, jotka ovat tulleet kriisialueilta turvaa etsien. Kolmen sirkustaiteilijan, kahden klovnin sekä ohjaajan voimin suunniteltiin esitysten lisäksi työpajoja niin aikuisille kuin lapsille.

Ensimmäinen vierailu toteutettiin Lammin vastaanottokeskuksessa, jossa vastaanotto oli erinomainen. Lapset pääsivät leikkimään ja vanhemmatkin lähtivät innokkaasti mukaan leikkeihin ja nauruihin hetkeksi unohtaen huolet tulevasta. Nauru raikui läpi vierailun. Jälkikäteen keskuksen työntekijöiltä tuli positiivista palautetta ja he toivottivat klovnit tervetulleiksi jatkossakin.

Toisena kohteena oli Espoon ryhmäkoti, jossa tilojen puutteen takia esitys toteutettiin pakkasessa. Vaikka näpit meinasivat jäätyä ja akrobatiatemput tuntuivat entistä raskaammilta, tiimi suoriutui loistavasti. Talon asukkaat katsoivat koko esityksen silmiä räpäyttämättä, vaikka vaatetus oli kevyttä. Nauraen ja iloiten nuoret osallistuivat työpajaankin ennakkoluulottomasti.

Kolmantena oli vuorossa tiivis Kaarlenkadun keskus, jossa esiintymistila oli niin pieni ja täynnä, että osa tempuista ei meinannut mahtua tilaan. Esitys sujui kuitenkin haasteista huolimatta mainiosti ja jälleen klovnit saivat niin lapset kuin aikuiset nauramaa. Työpaja oli riehakas ja hauska, kun lapset tekivät kuperkeikkoja ja näyttivät omia taidonnäytteitään. Neljäntenä ja viimeisenä klovnit valloittivat Punavuoren keskuksen asukkaiden sydämet.

Kokonaisuudessaan koko kiertue oli niin onnistunut ja tarpeelliseksi koettu, että toimintaa jatketaan tulevaisuudessakin. Pitää muistaa, että apua tarvitsevia on niin maailmalla kuin lähelläkin. Pidetään siis aina mielessä mottomme ─ ei lasta ilman naurua.

Sivu 1 / 3